Flag Counter
Prva poseta

Dogovorićemo Vašu posetu

Poželjno je zakazivanje termina da bi lekar imao dovoljno vremena da posveti Vašem slučaju, praznu prostoriju za eventualno snimanje zuba i da bi se izbeglo nepotrebno čekanje.

Naravno, u slučaju bolnih stanja primamo pacijente bez zakazivanja u toku radnog vremena ili dogovorom sa dežurnim lekarom u toku vikenda.

Nakon razgovora sa pacijentom, uzimanja opšte i stomatološke anamneze, pristupa se kliničkom pregledu, snimanju zuba ili čitanju već donetog snimka i uzimanju otiska za studijske modele kod komplikovanijih protetskih sanacija. Na osnovu svih ovih parametara donosi se PLAN TERAPIJE kao početni,ali možda i najvažniji stepenik ka uspešnoj saradnji. Ako postoji više varijanti, usklađuje se sa željom i mogućnostima pacijenta. Po zajedničkom prihvatanju plana terapije, sledi dogovor oko početka saradnje i eventualnog faznog rada u slučaju da pacijent nije u mogućnosti da uradi ceo rad u jednom talasu.

Maksimalno izlazimo u susret u odnosu na vreme zakazivanja, radom vikendima i u večernjim časovima.

Određuje se  nivo oralne higijene koja je veoma značajna za održavanje budućih rezultata. Veoma je važno da pacijent dobije potpunu informaciju i da razume kako će izgledati njegova buduća nadoknada, da li se ona skida svaki dan, da li će imati nadoknada svod i vezu između dve strane zubnog niza, da li će u potpunosti da se imitira izgled prirodnih zuba i odnosa vilica ili su neophodne određene izmene.

Veoma lepo sarađujemo sa osobama sa posebnim potrebama koji posle početnog straha i eventualnog odbijanja, postanu naši verni pacijenti i osmehom nam ulepšaju radno  vreme. To isto važi i za osobe sa određenim faktorima rizika za stomatološki rad, koje veoma često kolege ne primaju. Ako se ispoštuje procedura propisana za svako oboljenje i stanje, stomatološki rad ima minimum rizika.